ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

mail@lyk-tympak.ira.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

 gel

Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα του σχολείου μας.

 

 

 

 

 

 

 
ATHENS EU MODEL JUNIOR 2018

«ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΕ – ATHENS EU MODEL JUNIOR 2018»

 Στη διάρκεια του τριημέρου από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018 ομάδα τεσσάρων μαθητών της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου συμμετείχαν στην Προσομοίωση Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Athens EU Model Junior που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η Προσομοίωση διοργανώθηκε από το Europe Direct Eliamep και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής και πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.

Το ΓΕΛ Τυμπακίουτο μοναδικό σχολείο από την Περιφέρεια Κρήτης - επιλέχθηκε μαζί με άλλα εικοσιτέσσερα λύκεια από όλη τη χώρα προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες της Προσομοίωσης δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα «Διαχείριση των σύγχρονων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στους ρόλους που ανέλαβαν καθώς ασχολήθηκαν με το πλέον επίκαιρο θέμα της εποχής μας, σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσουν τον πολυσύνθετο χαρακτήρα του προβλήματος αλλά και να προτείνουν εφαρμόσιμες λύσεις ως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και λήψης αποφάσεων οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην Προσομοίωση ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και απέκτησαν γνώσεις, εμπειρίες αλλά και νέους φίλους από όλη την Ελλάδα.

Εκ μέρους του ΓΕΛ Τυμπακίου συμμετείχαν οι μαθήτριες Ασκοξυλάκη Έρικα, Παπαχριστοδούλου Δανάη, Παπαχριστοδούλου Νεφέλη και ο μαθητής Μπικάκης Ανδρέας. Υπεύθυνη για την προετοιμασία, εκπαίδευση και συμμετοχή των μαθητών ήταν η εκπαιδευτικός φιλόλογος κα Καμπουράκη Γεωργία.

IMG-590cf520e18fc79e03f6c4a98b71c425-V

 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση των «ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ» και προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Μανιαδάκη για την ευγενική προσφορά τους προς τη βιβλιοθήκη του σχολείου, που συνίσταται σε μεγάλο αριθμό πολυτελών εκδόσεων γενικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον και η φροντίδα του κου Μανιαδάκη για την κοινωνία του Τυμπακίου και ιδιαίτερα για την σχολική κοινότητα αποδεικνύουν και αναδεικνύουν το ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση των συντοπιτών του σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

Ο Διευθυντής 

Χαλκιαδάκης Ζαχαρίας