ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

mail@lyk-tympak.ira.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

 gel

Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα του σχολείου μας.

 

 

 

 

 

 

 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση των «ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ» και προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Μανιαδάκη για την ευγενική προσφορά τους προς τη βιβλιοθήκη του σχολείου, που συνίσταται σε μεγάλο αριθμό πολυτελών εκδόσεων γενικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον και η φροντίδα του κου Μανιαδάκη για την κοινωνία του Τυμπακίου και ιδιαίτερα για την σχολική κοινότητα αποδεικνύουν και αναδεικνύουν το ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση των συντοπιτών του σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

Ο Διευθυντής 

Χαλκιαδάκης Ζαχαρίας

   

 
«ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ … ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

«ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ … ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

IMG 20180505_130213-1

 Το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση "Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EUropa.S. T.E.EN.S.2018" που διοργανώθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης για 2η χρονιά από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης. 

Οι εργασίες της προσομοίωσης διεξήχθησαν από την Παρασκευή 4 Μαΐου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ρεθύμνου έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Στην προσομοίωση συμμετείχαν επτά σχολεία από όλη την Περιφέρεια Κρήτης με στόχο οι πενήντα συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριεςνα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, καθώς και τις διαπραγματευτικές και ηγετικές τους ικανότητες μέσω της πρακτικής εξάσκησης.

Το θέμα που επιλέχθηκε φέτος για να συζητηθεί στο Συνέδριο είναι η Άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Το ΓΕΛ Τυμπακίου είχε εξαιρετική παρουσία σε όλη τη διάρκεια της προσομοίωσης, με τους μαθητές να κερδίζουν σε γνώσεις, εμπειρίες και εντυπώσεις. Συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου με ζήλο και σοβαρότητα, όπως άλλωστε αρμόζει σε ευρωβουλευτές. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ,  ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ ΕΡΙΚΑ, ΜΕΛΙΔΟΝΙΩΤΗ ΔΑΦΝΗ,  ΜΠΙΚΑΚΗ ΑΝΔΡΕΑ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗ, ΣΟΦΟΥΛΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ,  ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ και ΦΑΣΟΜΥΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ. Την προετοιμασία και την εποπτεία της συμμετοχής των μαθητών ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ Γ. και ΗΛΙΑΚΗ Ε.

IMG 20180506_094928_1 IMG 20180506_101111_1
IMG-5a36af969 1 IMG-e1