ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

mail@lyk-tympak.ira.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

 gel

Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα του σχολείου μας.

 

 

 

 

 

 

 
MasterClasses 2018

Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων

 images

Στο πλαίσιο της δράσης «14th  InternationalParticlePhysics Masterclasses 2018», η  οποία  έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμμετείχε ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Τυμπακίου, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο για την προετοιμασία των μαθητών καθηγητή φυσικής του σχολείου.

Τη δράση οργάνωσε το Κέντρο Θεωρητικής Φυσικής Κρήτης (CreteCenterforTheoreticalPhysics) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το EuropeanParticlePhysicsOutreachGroupκαι το Ελληνικό του τμήμα “Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης”.

Στα πλαίσια  αυτής της δράσης  μαθητές Λυκείου από  52 χώρες επισκέπτονται για μία ημέρα ένα από τα 215 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους, με σκοπό  να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων και της κοσμολογίας. Ομιλίες από ενεργούς ερευνητές-επιστήμονες επεξηγούν και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας που αφορούν τα στοιχειώδη σωματίδια και τις μεταξύ τους δυνάμεις. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των ερευνητών επεξεργάζονται πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα συγκρούσεων στοιχειωδών σωματιδίων, που έγιναν στον πιο ισχυρό επιταχυντή του  κόσμου στο CERN- το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής - στη Γενεύη.

Στο τέλος της ημέρας, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία, οι συμμετέχοντες μαθητές από διάφορες χώρες συνδέονται μέσω διαδικτύου και συζητούν τα αποτελέσματά τους και την εμπειρία τους.

 

Υπεύθυνος  καθηγητής : Παναγιωτάκης Χαράλαμπος.

 

Ονόματα μαθητών: Μαρακομιχελάκη Μαρία, Μυλωνάκης Κωνσταντίνος,          Αβράμ Μιχάϊ-Βλάντ, Λαμπράκη Θεονύμφη, Τζωρτζακάκης Κριτόλαος
 IMG 20180310_095153
 IMG 20180310_120224  P8180036
 P8190038  IMG 20180310_122542
 
STOP BULLYING

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού - 6η Μαρτίου – οι μαθητές /τριες του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου επέλεξαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με έντονα καλλιτεχνικό τρόπο. Συγκεκριμένα, σχημάτισαν τη φράση STOPBULLYING με κόκκινο χρώμα και με θεατρικές πόζες απεικόνισαν φωτογραφικά την αποστροφή τους ενάντια σε κάθε είδους πράξη εκφοβισμού.
bullying