ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

mail@lyk-tympak.ira.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

24da 1menoume spiti_mathainoume_spiti

 
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι από 25/05/2021 έως 03/06/2021 τα μαθήματα για όλους τους μαθητές του σχολείου θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά (σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση) και μέσω της πλατφόρμας webex.

 

Επειδή ο μέχρι σήμερα δηλωθείς αριθμός των θετικών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σχολείο είναι συνολικά τρία (3) σε διάστημα μικρότερο των 14 ημερών, και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός της κτιριακής συστέγασης με το Γυμνάσιο Τυμπακίου που από αύριο και αυτό θα ευρίσκεται σε αναστολή ο προϊστάμενος ιατρός δημόσιας υγείας συνέστησε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου.

 

Σας έχουμε στείλει με mail το ωρολόγιο πρόγραμμα και το ωράριο που θα εφαρμόσουμε όλοι από αύριο.

 Να αναφέρουμε ότι οι μαθητές των τμημάτων:

  • Γ3, Γ1_ΟΙΚ-ΠΛΗΡ βρίσκονται σε 10 ήμερη καραντίνα από τις 19/05/2021 έως και τις 28/05/2021

Ενώ των

  • Α3, Β3, Β3-ΘΕΤ βρίσκονται σε 10 ήμερη καραντίνα από τις 25/05/2021 έως και τις 03/06/2021.
  • Από 25/05/2021 έως 03/06/2021 βρίσκονται σε 10 ημερη καραντίνα και οι μαθητές που μεταφέρονται με το σχολικό της γραμμής Καμάρες –Βώροι-Τυμπάκι.

Οι παραπάνω μαθητές που βρίσκονται σε καραντίνα θα πρέπει να παραμείνουν στην οικία τους, παρακολουθώντας την υγεία τους, και μακριά από επαφή με όλους, ιδιαίτερα με ευπαθείς ομάδες και παιδιά που πηγαίνουν σε σχολεία. Δεν επιτρέπεται η έξοδος και η κυκλοφορία, έστω κι αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραπομπή σε ιατρική εξέταση. Ακόμη και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος self-test δεν ακυρώνεται η καραντίνα.

 

Τα μέτρα για τους μαθητές των παραπάνω τμημάτων (επαφές) τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο COVID-19 άτομο Είναι τα παρακάτω:
Ο μαθητής που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 καθώς και οι μαθητές που είχαν στενή επαφή μαζί του, απομακρύνονται από το σχολείο και παραμένουν σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Η απομόνωση των επαφών γίνεται κατ’ οίκον. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, οι μαθητές πρέπει:
(1) Να απέχουν και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός) καθώς και από κάθε άλλη «ανεπίσημη» μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος (π.χ. περίπατοι ή παιχνίδι έξω, συναντήσεις με άλλους κλπ.).
(2) Να αποφεύγουν με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα κάθε επαφή με ευάλωτα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο.
(3) Να λαμβάνουν συστηματικά μέτρα προφύλαξης κατά την επαφή του με τα άτομα που διαμένουν μαζί του στην ίδια κατοικία – βλ. https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/).

Σύμφωνα με τη γνώμη Ιατρού δημόσιας υγείας. Τα άτομα που τίθενται σε καραντίνα, την τελευταία μέρα της καραντίνας και εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί, μπορούν να προβούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test). Αν είναι αρνητικός, την επομένη ημέρα επιστρέφουν στο σχολείο. Αν είναι θετικός, μεταβαίνουν σε δομή του ΕΟΔΥ η διαγνωστικό εργαστήριο για επιβεβαίωση με rapid test.

Δεν χρειάζεται η διενέργεια τέστ πρό του 10ημέρου εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα, το οποίο και αρνητικό να είναι δεν ακυρώνει τον περιορισμό.
 
Yποβολή της Α–Δ για συμμετοχή αποφοίτων

Yποβολή της Α–Δ για συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021

κατά το διάστημα από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες των ΓΕΛ του 2021 πρέπει να υποβάλουν την Α-Δ στο γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου.

 Το Δελτίο Τύπου, η Εγκύκλιος, Υποδείγματα και Οδηγίες σχετικά με την Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ στο σύνδεσμο

https://www.minedu.gov.gr/news/48001-05-03-21-ypovoli-tis-aitisis-dilosis-gia-symmetoxi-apofoiton-stis-panelladikes-eksetaseis-ton-gel-i-epal-etous-2021-stin-prothesmia-apo-deftera-8-martiou-eos-kai-paraskevi-19-martiou-2021

 
Για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022»

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/161649/Α5/25-11-2020 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας δείτε:

Δελτίο τύπου

Εγκύκλιος

 
Αίτηση Δήλωση για πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ – ΜΟΝΟ μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η εγκύκλιος που αφορά, την υποβολή Αίτησης- Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021, ΜΟΝΟ για μαθητές.

Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση Δήλωση σε επόμενο στάδιο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η προθεσμία υποβολής από τους μαθητές με mail προς το Λύκειο είναι 25-30 Νοεμβρίου.

για να δείτε την εγκύκλιο, τις οδηγίες και τα έντυπα των αιτήσεων πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο του υπουργείου

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/geniko-lykeio-m/gel-aitisi-panel