ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

mail@lyk-tympak.ira.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις
Νέα - Ανακοινώσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση των «ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ» και προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Μανιαδάκη για την ευγενική προσφορά τους προς τη βιβλιοθήκη του σχολείου, που συνίσταται σε μεγάλο αριθμό πολυτελών εκδόσεων γενικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον και η φροντίδα του κου Μανιαδάκη για την κοινωνία του Τυμπακίου και ιδιαίτερα για την σχολική κοινότητα αποδεικνύουν και αναδεικνύουν το ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση των συντοπιτών του σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

Ο Διευθυντής 

Χαλκιαδάκης Ζαχαρίας

   

 

«ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ … ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

E-mail Εκτύπωση PDF

«ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ … ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

IMG 20180505_130213-1

 Το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση "Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EUropa.S. T.E.EN.S.2018" που διοργανώθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης για 2η χρονιά από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης. 

Οι εργασίες της προσομοίωσης διεξήχθησαν από την Παρασκευή 4 Μαΐου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ρεθύμνου έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Στην προσομοίωση συμμετείχαν επτά σχολεία από όλη την Περιφέρεια Κρήτης με στόχο οι πενήντα συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριεςνα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, καθώς και τις διαπραγματευτικές και ηγετικές τους ικανότητες μέσω της πρακτικής εξάσκησης.

Το θέμα που επιλέχθηκε φέτος για να συζητηθεί στο Συνέδριο είναι η Άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Το ΓΕΛ Τυμπακίου είχε εξαιρετική παρουσία σε όλη τη διάρκεια της προσομοίωσης, με τους μαθητές να κερδίζουν σε γνώσεις, εμπειρίες και εντυπώσεις. Συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου με ζήλο και σοβαρότητα, όπως άλλωστε αρμόζει σε ευρωβουλευτές. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ,  ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ ΕΡΙΚΑ, ΜΕΛΙΔΟΝΙΩΤΗ ΔΑΦΝΗ,  ΜΠΙΚΑΚΗ ΑΝΔΡΕΑ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗ, ΣΟΦΟΥΛΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ,  ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ και ΦΑΣΟΜΥΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ. Την προετοιμασία και την εποπτεία της συμμετοχής των μαθητών ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ Γ. και ΗΛΙΑΚΗ Ε.

IMG 20180506_094928_1 IMG 20180506_101111_1
IMG-5a36af969 1 IMG-e1

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 09:53
 

LET’S DO IT GREECE

E-mail Εκτύπωση PDF

 

                              

eik1 eik2
eik3 eik4
Στο πλαίσιο της εβδομάδας «LETS DO IT GREECE» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 εξωραϊσμός του περιβάλλοντα και του εσωτερικού χώρου του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου από το σύνολο των μαθητών του σχολείου υπό την επίβλεψη των καθηγητών του σχολείου.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το αποτέλεσμα που πέτυχαν και ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την συμπαράστασή του – υλική και ηθική – στην προσπάθεια των παιδιών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018 09:32
 

MasterClasses 2018

E-mail Εκτύπωση PDF

Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων

 images

Στο πλαίσιο της δράσης «14th  InternationalParticlePhysics Masterclasses 2018», η  οποία  έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμμετείχε ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Τυμπακίου, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο για την προετοιμασία των μαθητών καθηγητή φυσικής του σχολείου.

Τη δράση οργάνωσε το Κέντρο Θεωρητικής Φυσικής Κρήτης (CreteCenterforTheoreticalPhysics) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το EuropeanParticlePhysicsOutreachGroupκαι το Ελληνικό του τμήμα “Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης”.

Στα πλαίσια  αυτής της δράσης  μαθητές Λυκείου από  52 χώρες επισκέπτονται για μία ημέρα ένα από τα 215 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους, με σκοπό  να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων και της κοσμολογίας. Ομιλίες από ενεργούς ερευνητές-επιστήμονες επεξηγούν και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας που αφορούν τα στοιχειώδη σωματίδια και τις μεταξύ τους δυνάμεις. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των ερευνητών επεξεργάζονται πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα συγκρούσεων στοιχειωδών σωματιδίων, που έγιναν στον πιο ισχυρό επιταχυντή του  κόσμου στο CERN- το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής - στη Γενεύη.

Στο τέλος της ημέρας, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία, οι συμμετέχοντες μαθητές από διάφορες χώρες συνδέονται μέσω διαδικτύου και συζητούν τα αποτελέσματά τους και την εμπειρία τους.

 

Υπεύθυνος  καθηγητής : Παναγιωτάκης Χαράλαμπος.

 

Ονόματα μαθητών: Μαρακομιχελάκη Μαρία, Μυλωνάκης Κωνσταντίνος,          Αβράμ Μιχάϊ-Βλάντ, Λαμπράκη Θεονύμφη, Τζωρτζακάκης Κριτόλαος
 IMG 20180310_095153
 IMG 20180310_120224  P8180036
 P8190038  IMG 20180310_122542
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 11:08
 

STOP BULLYING

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού - 6η Μαρτίου – οι μαθητές /τριες του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου επέλεξαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με έντονα καλλιτεχνικό τρόπο. Συγκεκριμένα, σχημάτισαν τη φράση STOPBULLYING με κόκκινο χρώμα και με θεατρικές πόζες απεικόνισαν φωτογραφικά την αποστροφή τους ενάντια σε κάθε είδους πράξη εκφοβισμού.
bullying
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 07:32
 


Σελίδα 1 από 2