ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

mail@lyk-tympak.ira.sch.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις
Νέα - Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (ΕPAS) 2017

E-mail Εκτύπωση PDF

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017 για την ελευθερία της σκέψης, το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα  "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (ΕPAS) 2017.

Η εν λόγω εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή, 15/12/2017 και ώρα 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), παρουσία του Αντιπροέδρου του ΕΚ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και άλλων Ευρωβουλευτών (https://www.facebook.com/EPHellas/posts/1750599911666023).

 Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος επέδωσε διπλώματα επιβράβευσης στους βραβευθέντες εκπαιδευτικούς και μαθητές / τριες μετά την επιτυχή δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο του προγράμματος κατά τη διάρκεια του 2017.

Το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στο εν λόγω σχολείο, καθηγήτρια φιλόλογο κα Καμπουράκη Γεωργία (Senior Ambassador) και τους μαθητές / τριες Μυλωνάκη Κων/νο, Τζωρτζακάκη Στέλλα και Χαμζολλάρι Χριστίνα (Junior Ambassadors). Τη μαθητική ομάδα συμπληρώνει η Κυδωνάκη Μαρίνα που δεν παραβρέθηκε για προσωπικούς λόγους.

Η εκδήλωση της 15ης Δεκεμβρίου αφορούσε μόνο τα σχολεία που ανήκουν στο Δίκτυο EPAS του νότιου τομέα της χώρας (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Πελοπόννησος, Κρήτη και νησιωτική χώρα) ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι το ΓΕΛ Τυμπακίου ήταν το ένα από τα τρία σχολεία που εκπροσώπησαν στο πρόγραμμα την περιφέρεια της Κρήτης και το μοναδικό από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το αποτέλεσμα της βράβευσης του ΓΕΛ Τυμπακίου ήταν αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας και προσφοράς 14 μαθητών και μαθητριών της Β' και Γ' τάξης - εκτός των προαναφερθέντων - του σχολείου και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Τα ονόματα των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα έχουν ως ακολούθως :

Καλαϊτζάκη Αγγελική, Καλογεράκη Ευτυχία, Καμπιτάκη Κλεάνθη, Λαμπράκης Νικόλαος, Μακρυδάκης Μιχάλης, Μαρακομιχελάκη Μαρία, Μυλωνάκης Νικόλαος, Νικάκης Ιωάννης, Νιολάκης Εμμανουήλ, Παραδεισανός Άγγελος, Σαραντουλάκη Μαρία, Τζωρτζακάκης Κριτόλαος, Τσουλχάι Σάρα, Τσούπι Κρίστο.

 

 

 

 photo 2017-12-18_08-24-09
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 07:35
 

Συγκέντρωση τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς

E-mail Εκτύπωση PDF

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες πριν από μερικές μέρες.  

Οι μαθητές τους σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν άμεσα τρόφιμα για τους κατοίκους της  Δ. Αττικής


20171124 120343_1    20171124 122113_1

 

Αξιολόγηση των μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου

E-mail Εκτύπωση PDF

 Τροποποίηση του Π.Δ. 46/2016 (αξιολόγηση των μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου) 

Στις απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές/τριες εξετάζονται στα εξής μαθήματα: α) Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία (συνεξετάζονται σε τρίωρη εξέταση ως κλάδοι του μαθήματος Νέα Ελληνικά), β) Μαθηματικά , γ) Ιστορία, δ) Βιολογία. Στα συγκεκριμένα μαθήματα προβλέπεται υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα μόνο στο 1ο τετράμηνο. Ο βαθμός του απολυτηρίου σε αυτά τα μαθήματα αποτελεί τον μέσο όρο τριών βαθμών, αυτών του 1ου τετραμήνου, του 2ου τετραμήνου και της απολυτήριας εξέτασης.

Στα υπόλοιπα μαθήματα της τελευταίας τάξης του ΓΕ.Λ. πλην της Φυσικής Αγωγής προβλέπεται υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα και στο 1ο και στο 2ο τετράμηνο. Ο βαθμός του απολυτηρίου σε αυτά τα μαθήματα αποτελεί τον μέσο όρο δύο βαθμών, αυτών του 1ου και του 2ου τετραμήνουπερισσότερα...

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 20:13